Grote zomeruitverkoop Tot 65% korting. Bespaar nu.

De eigenschappen van tennissnaren

Tennissnaren die gemakkelijk op de arm liggen, snaren voor een betere controle, snaren met een hoge duurzaamheid en snaren voor een geweldig gevoel of kracht: er zijn zoveel verschillende soorten tennissnaren, elk met verschillende eigenschappen, dat het moeilijk kan zijn om ze allemaal bij te houden en te beslissen welke snaar de juiste is voor jouw spel.
Ontdek onze tennissnaren

Snaren met hoge duurzaamheid

Snaren met hoge controle

snaren voor kracht

snaren voor een goed gevoel

snaren voor meer spin

Armschonende Tennissaiten

Natuurlijke darmsnaren en multifilament snaren zijn bijzonder gemakkelijk voor de arm. Ze worden gekenmerkt door hun hoge elasticiteit en comfort. Trillingen die een sterk effect hebben op de arm worden geabsorbeerd door gedempte trillingen om de schouder, elleboog en pols te beschermen. Er zijn nu ook monofilament snaren, die worden beschouwd als zeer zacht voor de arm, maar natuurdarm en multifilament snaren zijn het summum op dit gebied.

Onze aanbeveling: Babolat RPM Blast 125 + Touch VS 130
Als het gaat om de duurzaamheid van een tennissnaar, hangt het ervan af wat je daaronder verstaat. Moet hij vooral niet breken of moet hij vooral zijn speeleigenschappen behouden? Als je wilt dat de snaar zo lang mogelijk meegaat voordat hij breekt, dan zijn polyester en co-polyestersnaren duidelijk in het voordeel. Als je wilt dat hij zo lang mogelijk zijn speeleigenschappen behoudt, dan zijn multifilament en natuurdarmsnaren de betere keuze. Over het algemeen geldt: hoe dikker de snaar, hoe langer hij meegaat.

Onze aanbeveling: Luxilon Adrenaline Century20
Met snaren met een hoge controle kun je preciezer spelen, omdat de snaar minder ondersteuning biedt voor de aanslag, zodat je deze beter kunt controleren. Deze eigenschap vind je vooral bij co-polyestersnaren. Een hogere spanning - 24 kg of meer - draagt ook bij aan meer controle en gevoel. Dit gaat echter ten koste van kracht en een kleinere sweetspot. Daarom zijn snaren met een hoge controle vooral populair bij meer technisch onderlegde spelers.

Onze aanbeveling: Yonex Poly Tour Pro
Snaren met een hoge elasticiteit bevorderen over het algemeen de kracht en dus de versnelling van de bal. Hiervoor worden multifilament, natuurdarm en elastische co-polyestersnaren met een gladde oppervlaktestructuur gebruikt. Power snaren zijn vooral populair bij recreatieve spelers en spelers die minder momentum en kracht in hun slagen hebben. Snaren voor meer power hebben een grotere sweetspot, maar bieden minder controle.

Onze aanbeveling: HEAD RIP Control
Natuurlijke darmsnaren staan synoniem voor gevoel en aanslag. Multifilamentsnaren zijn ook zo ver ontwikkeld dat ze lijken op de eigenschappen van natuurdarmsnaren. Moderne co-polyestersnaren komen nog niet zo dicht in de buurt van multifilament snaren, maar ook hier zijn er al veel verschillende bekledingen en oppervlaktecoatings die het gevoel en de aanslag bevorderen. In de regel zijn tennissnaren die een goed gevoel bevorderen ook erg gemakkelijk voor de arm.

Onze aanbeveling: Wilson NXT Power
Topspin wordt steeds belangrijker in tennis, daarom zijn veel snaren ontworpen voor goede spin. De snaarstructuur zorgt ervoor dat de bal intensiever spint en genereert meer spin. Snaren voor meer spin kunnen vaak ook het slice-effect vergroten.

Onze aanbeveling: Luxilon Alu Power Rough