Grote zomeruitverkoop Tot 65% korting. Bespaar nu.

Hoe kies je de juiste tennissnaar?

Dit is ongetwijfeld een moeilijke vraag. Ze zeggen niet voor niets "de snaar is de motor van het racket"!
Ontdek onze tennissnaren NAAR DE STRINGCONSULTANT
De optimale prestatie van het gekozen racketmodel kan alleen worden bereikt met een racketafstelling, de juiste tennissnaar en individuele snaarhardheid die is aangepast aan het individuele spel.

Sommige tennisrackets zijn in de fabriek al bespannen. Dit is meestal voldoende om het racket te testen. Voor langdurig gebruik moet het racket echter opnieuw bespannen worden, omdat de fabriekssnaar misschien al enkele maanden op het racket zit en verschillende opslagomstandigheden heeft doorstaan.

Hieronder hebben we de belangrijkste informatie over de verschillende soorten snaren voor je samengevat. Op deze manier kun je in een paar stappen een snarenexpert worden en de afstelling vinden die optimaal is voor jouw spel.

Advantage You!

  De verschillende soorten snaren

  Multifilamentaiten

  Nylon snaren

  monofilament / polyester snaren

  Hybride snaren

  Natuurlijke darmsnaren

  Natuurlijke darmsnaren, ook wel natuurdarmsnaren genoemd, worden gemaakt van de ingewanden van koeien. Ze zijn nog steeds ongeëvenaard op het gebied van elasticiteit, balgevoel, spanningsvastheid en armbescherming, en daarom hebben natuurdarmsnaren vandaag de dag nog steeds de voorkeur van professionals. Dankzij hun inherente elasticiteit zijn ze in staat om de impactschok die optreedt wanneer de bal het snarenbed raakt, optimaal te absorberen, wat resulteert in veel armproblemen bij tennis! Dit maakt darmsnaren tot het ultieme in speelcomfort en armbescherming!
  Om natuurlijke darmsnaren zo dicht mogelijk te benaderen, zijn multifilamentsnaren gemaakt van veel afzonderlijke vezels (microfilamenten), die van veel verschillende materialen gemaakt kunnen zijn, in elkaar gedraaid en omhuld met een resistent materiaal. Ze zijn erg elastisch, bieden veel balgevoel en een goede combinatie van kracht en controle. Deze snaren zijn ook zeer armvriendelijk en spanningsbestendig. Door hun ongevoeligheid voor weersomstandigheden en hun over het algemeen lagere prijs zijn multifilament snaren een goed alternatief voor de comfortgerichte tennisser in vergelijking met natuurdarmsnaren.
  Nylon snaren bestaan uit een monofilament enkele kern van nylon, die zeer goede dynamische eigenschappen heeft. De kern is omwikkeld met verschillende soorten bekleding. Afhankelijk van de fabrikant en het model zijn het speelgedrag en de spanningsstabiliteit van de snaar afhankelijk van het materiaal en het type omwinding. Nylonsnaren zijn de klassieke allround snaar en daarom het meest gebruikte type snaar. Door zijn goede spanningsstabiliteit en aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding is het de ideale snaar voor club- en allroundspelers.
  Polyestersnaren bestaan uit één enkele polyester streng (monofilament). Vergeleken met multifilament en nylonsnaren zijn ze aanzienlijk duurzamer. Omdat polyester een hoge stijfheid heeft, hebben deze snaren een zeer lage inherente elasticiteit en geven daardoor een zeer "knisperend, gecontroleerd" speelgevoel.Wat je in gedachten moet houden als je polyestersnaren kiest, is dat dit type snaar zijn dynamische spanning zeer snel verliest door de lage inherente elasticiteit. Afhankelijk van het snaarmodel is de maximale speeltijd 5-6 uur, en fabrikanten doen steeds meer moeite om monofilamentsnaren te ontwikkelen met verbeterde eigenschappen om het gebrek aan elasticiteit en spanningsstabiliteit op te heffen. Deze co-polyestersnaren, die bijna elke fabrikant nu aanbiedt, worden gemengd met verschillende additieven zoals PEEK, koolstofvezels en metalen om de speeleigenschappen aan te passen. De lage dynamische oppervlaktespanning van het snarenbed absorbeert heel weinig van de impactschok die optreedt wanneer de bal het snarenbed raakt en vereist daarom een zeer snelle slagbeweging, een goede techniek en goed getrainde spieren. Om deze reden worden polyestersnaren niet aanbevolen voor kinderen en tieners!
  Hybride snaren zijn een combinatie van verschillende snaren, de ene voor de hoofdsnaren en de andere voor de kruissnaren. De mogelijke combinaties zijn bijna onbeperkt en hangen af van de individuele voorkeuren van de tennisser. Idealiter vullen de verschillende snaren elkaar zodanig aan dat hun beste eigenschappen naar voren komen. Een populaire variant is bijvoorbeeld de combinatie van een duurzame snaar en een snaar die veel gevoel toelaat. Omdat de lengtesnaar bij gestandaardiseerd bespannen meestal breekt omdat hij meer beweegt dan de kruissnaar en er bijna tegenaan schuurt, wordt bij hybride snaren vaak een duurzamere snaar gebruikt als lengtesnaar. Voor de kruissnaar wordt vaak een elastische multifilament snaar of een natuurlijke darmsnaar gebruikt om veel balgevoel te genereren.