Mizuno Merkwinkel

Tennissen als de profs - mit Mizuno

Mizuno is een Japanse sportartikelenfabrikant die hoogwaardige producten ontwikkelt voor diverse sporten en ook in dit land zeer trendy is onder tennisfans. Bijzonder populair zijn de innovatieve Mizuno-tennisschoenen met de "golfzolen" en de topmodieuze Mizuno-tenniskleding met een geweldig design en het opvallende Runbird-logo.

Vind uw Mizuno producten hier!

Mizuno tennisschoenen met de golfzolen als vlaggenschip van het merk

Mizuno schoenen zijn wereldberoemd door de golfzolen die in 1997 werden geïntroduceerd. Ze geven je een extra stabiele houding en ondersteuning tijdens je zwaar bevochten wedstrijden op de tennisbaan. Bovendien zijn de Mizuno tennisschoenen met de golfzool erg populair onder sporters vanwege het comfortabele voetbed.

Als je tennist, moeten je voeten en gewrichten constante richtingsveranderingen en explosieve sprints weerstaan. De slimme demping in Mizuno tennisschoenen beschermt de gewrichten en ontlast je voeten. Daarom zijn Mizuno schoenen een belangrijke factor voor je gezondheid en je succes op de tennisbaan.

Mizuno Speler

Lisa Bonder
Tereza Martincová
Lorenzo Sonego
Nikola Mektić

Mizuno Geschiedenis

Mizuno tennisschoenen met de golfzolen als vlaggenschip van het merk

Rihachi Mizuno en zijn jongere broer Rizo richtten in 1906 in Osaka, Japan, "Mizuno Brothers Ltd." op. Aanvankelijk verkochten zij honkbaluitrusting in een kleine winkel, omdat de broers grote honkbalfans waren en de sport in Japan wilden populariseren. In 1913 begonnen de Mizunos hun eigen honkbalhandschoenen te ontwerpen en te produceren. In 1933 voegden zij de "Star Line" toe, de eerste golfclubs die in Japan werden geproduceerd.

Onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog begon Mizuno met de productie van tennisrackets in zijn eigen fabriek. Dit werd begin jaren tachtig gevolgd door de première van het Runbird-logo. Daarvoor hadden de schoenen nog een grote "M" op de zijkant. De lichtgewicht Mizuno-schoenen met het Runbird-embleem genoten ook grote populariteit onder sprinters in de atletiek. Zij vestigden nieuwe sprintwereldrecords met de slimme Mizuno-schoenen. Tegenwoordig verkoopt het merk Mizuno innovatieve producten voor tennis, maar ook voor voetbal, handbal, volleybal, hockey, atletiek en vele andere sporten.

Sinds 1997 zijn de sportschoenen van het merk Mizuno uitgerust met de slimme wave-technologie en een synthetische wave-plaat onder de hiel. Dit geeft de loper een optimale demping. Legendarisch is bijvoorbeeld de Mizuno Wave Rider 1 als een van de bekendste modellen van het Japanse sportmerk en de Mizuno Sky Medal als klassieke lifestyle sneaker. Jaar na jaar werkt Mizuno samen met een bekende kunstenaar om een hardloopschoen te ontwerpen voor de Amsterdam Marathon. In 2022 creëerden ze de Wave Rider 26 voor dit hardloopevenement.

Mizuno Wave Exceed Tour 5

Voor de all-court speler
Voor de clay court speler