Gedurende een korte periode - 15% extra korting op de Melbourne-styles. Code: „OUTFIT15“ Spaar nu!
Brand Shop

Speel tennis zoals de pro’s - met Yonex

Yonex brand shop: alles wat je nodig hebt voor tennis
Ben je op zoek naar een betrouwbaar tennisracket, kleding of accessoires? Zoek dan niet verder, want het merk Yonex wordt geassocieerd met een van ‘s werelds beste rackets. Het kan misschien als een verrassing komen, want Yonex had aanvankelijk geen link met tennis. Het bedrijf werd in 1946 opgericht door Minoru Yoneyama en startte destijds met de productie van houten drijvers voor visnetten. In 1957 verlegde het bedrijf zijn focus naar sport accessoires. De basis was eerder al gelegd, toen Yonex in 1969 ontdekte dat de technologie voor de drijvers ook gebruikt kon worden voor de productie van aluminium tennisrackets. Twee jaar laten bracht het merk zijn eerste modellen rackets op de markt. Vandaag de dag is Yonex nog steeds in Japan gevestigd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio en de productie locaties in Niigata.

Hier in onze Yonex Tennis brand shop vind je naast Yonex tennisrackets ook andere tennisaccessoires, van hoogwaardige Yonex tennistassen tot stijlvolle Yonex tennisschoenen.

Vind hier jouw Yonex producten:

Wat maakt het merk Yonex uniek?

In 1992 introduceerde Yonex zijn legendarische badmintonracket Isometric 500, dat - net als alle andere producten van het merk - profiteerde van het perfectionisme dat de Japanse productie kenmerkt. Naast tennisartikelen verkoopt Yonex ook uitrusting voor andere sporten, zoals badminton, golf en meer. Bovendien heeft het merk zijn eigen stijl ontwikkeld, die tegenwoordig zichtbaar is in de kenmerkende Yonex-kleding, schoenen, tassen en zelfs in de badmintonshuttles van het merk.
Yonex is trotse leverancier van verschillende badmintonbonden over de hele wereld, waardoor meer dan 80 procent van de competitieve spelers zijn badmintonrackets gebruikt. Dit maakt Yonex erg populair onder de professionele badmintonspelers. In tennis heeft Yonex ook al flink terrein gewonnen dankzij dehoge kwaliteit van de producten. En zijnveel recreatieve én professionele spelers fan van het merk.

Imponeer op het centre court met de outfits en rackets van Yonex

Koop jouw Yonex tennisartikelen online

Bij Tennis-Point hebben wij een ruim assortiment tennisartikelen van het Japanse merk Yonex in onze webshop. Ontdek alle Yonex rackets, kleding, schoenen en meer online. Of je nu net begonnen bent met tennissen of al speelt als een ware pro, wij hebben de juiste rackets voor elke speler. Koop vandaag nog jouw Yonex tennisracket en bijpassende accessoires!

De geschiedenis van Yonex

De eenpitter
In 1946, net na het einde van de Tweede Wereldoorlog, begon Yonex als Yoneyama Company ltd. De oprichter was Minoru Yoneyama. Het bedrijf begon als producent van houten drijvers voor visnetten. Yoneyama’s bedrijf floreerde totdat de moderne ontwikkelingen - namelijk plastic drijvers - het bedrijf uit de handel dwongen. Gefrustreerd door het feit dat hij aan de kant werd geschoven door innovatieve technologie, zwoer hij dat hij nooit meer achterop zou raken in de technologie. In zijn toekomstige ondernemingen ging hij volledig voor constante innovatie.
Ambachtelijke houten rackets
Yoneyama had veel vertrouwen in hun technologie voor het bewerken van hout en ging zich daarom in 1957 focussen op het produceren van badmintonrackets, zoals het OEM racket voor het Sambata merk. Tegenwoordig produceert Yonex zijn eigen tennisrackets, golf clubs, snowboards, racefietsen, tennis- en badminton snaren en nog veel meer. Door de jaren heen heeft Yonex geleerd dat ‘de moeilijkste situaties de grootste kansen creëren’. Deze gedachte zet zich voort in Yonex’s missie om de wereld te verrijken met hoog kwalitatieve producten voor voor verschillende sporten.
Het eerste Yoneyama racket
Yoneyama werd in de jaren zestig echt getest op zijn motto ‘de moeilijkste situaties creëren de grootste kansen’. In 1961 ging Sambata failliet en in 1963 brandde het hoofdkantoor van Yoneyama volledig af. Ondanks deze tegenslagen richtte Yoneyama het bedrijf Yoneyama sports Co ltd op om rackets onder het Yoneyama merk te produceren. De onderneming herbouwde de fabriek in drie dagen weer op en breidde zijn activiteiten uit naar de Verenigde Staten en Europa.

In 1995 opende de fabriek in Tokio haar deuren voor de productie van badminton shuttles. Op dit moment zijn de officiële wedstrijd shuttles van alle grote badmintonwedstrijden van BWF (Badminton World Federation) van Yonex. Sinds 1992 worden de Yonex shuttles ook gebruikt op de Olympische spelen.

In 1968 ontwikkelde Yonex 's werelds eerste ‘T-Joint’. Dit was het Japans eerste aluminium badmintonracket. De T-Joint was geïnspireerd op een gaskraan ontwerp die het frame en de schaft van het racket met elkaar verbond.

In 1969 breidde Yonex zijn activiteiten uit naar de tennisindustrie met het aluminium T-7000 racket
Structurele grenzen verleggen
Yonex ontwikkelde zijn ‘oval pressed shaft’ (OPS), ook wel de open driehoek tussen de grip en het blad, om het populaire T-7000 racket te verbeteren. Dit resulteerde in een nog sterker en stabieler racket en zo introduceerde Yonex de T-7500In 1973 werd het "YY Yoneyama" logo geïntroduceerd. Tevens begon in dit jaar het achtvoudig ‘All England Open Badminton’ kampioen en badminton icoon Ruby Hartono met Yonex te spelen. Dit gaf echt een boost aan het merk. Het jaar daarop startte Yonex de productie van houten tennisrackets en tekende Tony Roche, veertienvoudig kampioen uit Australië zijn contract bij Yonex.In 1978 werden de eerste badmintonrackets met een gewicht van minder dan 100 gram gelanceerd, genaamd B-8500 en CARBONEX 8.
Van ISOMETRIC™ Rackets tot een Guinness World record in golf
Yonex' iconische vierkante ISOMETRIC™ racket werd voor het eerst geïntroduceerd in 1980 met de lancering van de R-1, R-2, en R-3. In datzelfde jaar begonnen Billie Jean King en Martina Navratilova met Yonex rackets hun wedstrijden te spelen.

Het bedrijf werd omgedoopt tot Yonex Co, Ltd. Doordat het bedrijf toch al gebruik maakte van grafiet technologie, gingen zij ook producten ontwikkelen voor de sport golf.  

In 1983 won Navratilova de Australian Open, Wimbledon en de US Open in zowel het enkelspel als dubbelspel met het best verkochte R-22 racket van Yonex.

In 1984 werd Yonex de titelsponsor van het oudste en meest prestigieuze toernooi van de badminton sport, de All England Open Badminton Championships.

In 1989 introduceerde Yonex de ADX 200 in de Verenigde Staten, de allrounder grafieten driver die het golfspel veranderde. De ADX 200 werd opgenomen in het Guinness World Records met de verste golfslag van 412 yards (circa 376 meter).
Een reeks wereldtoppers
In 1990 eiste Navratilova haar 9e Wimbledon-titel op met de Yonex RQ-180 en in 1991 werd Monica Seles de jongste vrouwelijke speler die een nummer 1 positie op de wereldranglijst bereikte.

Het eerste ISOMETRIC™ badmintonracket in de geschiedenis, gebaseerd op Yonex' eigen kenmerkende vierkant gevormde tennisracket frame, werd in 1992 gelanceerd.Yonex bleef zijn grafiet technologie innoveren en begon in 1995 met de productie van snowboards.

In 1996 werd Martina Hingis op 15-jarige leeftijd de jongste Grand Slam winnares in de geschiedenis en zette haar legendarische carrière voort met Yonex materiaal.

In 1998 veranderde Yonex zijn logo naar het huidige YY Yonex logo.

In 1999 organiseerde Yonex de YONEX Ladies Open, een evenement van de LPGA Japan Tour (Ladies Professional Golfers' Association of Japan) op de Yonex Country Club.
Record naar record
In het begin van de jaren 2000 wordt Lleyton Hewitt de jongste mannelijke nummer 1 van de wereldgeschiedenis en schrijft hij twee grote titels in het enkelspel op zijn naam: Wimbledon en de US Open.

In 2007 wordt Ryo Aono de eerste Japanse snowboarder die een gouden medaille wint in de Snowboard World Cup in de halfpipe. Tijdens zijn carrière wint hij 12 wereldbekers en neemt hij deel aan twee Olympische Spelen.

In 2009 is Yonex de langste titelsponsor van de All England Open Badminton Championships.
De wereld verrijken door sport
De Yonex Vamos-J tenniskampen, die hun oorsprong vinden in Japan en zich wereldwijd uitbreiden, beginnen in 2011. Door middel van unieke programma's en levenservaringen wil Vamos-J tennis promoten en jonge spelers wereldwijd ontwikkelen.

Onder leiding van de grootste badmintonspelers gaat in 2015 het initiatief The Legends' Vision van start om de sport meer bekendheid te geven en de volgende generatie badmintonspelers te inspireren. Taufik Hidayat, Peter Gade, Lin Dan, Lee Chong Wei en Lee Yong Dae toeren de wereld rond om de badminton sport populair te maken.

Yonex voegt nog twee nieuwe activiteiten toe aan zijn portfolio, namelijk sportfietsen en windturbinebladen in Japan.

In 2016 wordt Yonex het eerste Japanse merk dat de bespanning service levert voor een Grand slam, namelijk de Australian open.