Paris Player Styles Bespaar tot 40% op actuele stijlen. Nu shoppen.

Tennisrackets voor beginners - tips voor het kiezen van het juiste racket

Ben je onlangs begonnen met tennissen en ben je nu op zoek naar een nieuw racket? Gezien het grote aantal fabrikanten en verschillende modellen is het niet eenvoudig om het juiste racket te kiezen om mee te beginnen.

Om je wegwijs te maken in het enorme aanbod en je aankoopbeslissing te vergemakkelijken, hebben we de belangrijkste aspecten waarmee je rekening moet houden op een rijtje gezet. Dit maakt het hopelijk wat makkelijker voor je om je eerste racket te kiezen.

Als je echter nog steeds niet hebt besloten, zal onze racketzoeker je helpen of kom naar een van onze winkels en krijg advies van onze experts.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een beginnersfiets?

Of het nu gaat om een tennisracket voor beginners of een professioneel racket, elk racket heeft zijn eigen speciale kenmerken. Een groot slagoppervlak is vooral belangrijk voor beginners. Dit geeft je slagen meer kracht en is vergevingsgezinder voor fouten, wat leidt tot een sneller gevoel van prestatie en meer merkbare vooruitgang. Daarnaast moeten beginnersclubs vrij licht zijn om de arm te beschermen. Hieronder geven we je een kort overzicht van de kenmerken die een goed tennisracket voor beginners maken.

Het racketgewicht

Het gewicht van het racket beïnvloedt de swingkracht en precisie van je slagen. Zware frames van 300 g en meer genereren veel kracht en versnelling, maar bieden minder controle en precisie. Daarom worden ze geprefereerd door professionals en gevorderde spelers die hiervoor getraind zijn.

Aan de andere kant bieden lichtere rackets een veel betere handelbaarheid, waardoor ze het ideale tennisracket voor beginners zijn. Een gewicht van 260 tot 290 g is ideaal voor beginners. Er zijn ook lichtere rackets, maar die zijn meer geschikt voor kinderen en tieners.

Het clubhoofd

De grootte van het clubhoofd beïnvloedt hoe precies je de bal moet raken. Hoe groter het slagoppervlak, hoe vergevingsgezinder het racket is. De beste tennisrackets voor beginners hebben daarom een slagvlak van minstens 645 cm², het liefst iets meer.

De racketkop van beginnersrackets kan ook 740 cm² en groter zijn. Tennisrackets met een groter slagoppervlak zorgen voor een snel gevoel van prestatie en merkbare verbeteringen in je eigen spel.

Het rackethandvat

Je kunt gemakkelijk bepalen welke gripdikte voor jou geschikt is door de grip van de club met je clubhand aan de onderkant vast te pakken. Je wijsvinger moet tussen de bal van je hand en je vingertoppen passen.

Maar bovenal is een comfortabel gevoel belangrijk, het racket moet goed in de hand liggen. Veel spelers geven de voorkeur aan een iets kleinere grip omdat ze het racket dan beter kunnen manoeuvreren.
Dan is er nog het balanspunt van een tennisracket. Dit geeft aan of het racket in balans, topzwaar of headzwaar is. Topzwaar betekent dat je de bal beter kunt versnellen en dat met name topspinschoten meer succes hebben.

Als het racket gripzwaar is, heb je meer controle over je slagen. Uitgebalanceerde tennisrackets met een gelijkmatig verdeeld gewicht zijn ideaal voor beginners. Deze zorgen voor een optimale mix van kracht en controle.

Die Balance