adidas Melbourne Styles

Productconcept

Voor de Melbourne-collectie van adidas werden uitsluitend innovatieve materialen gebruikt, gemaakt van gerecycled plastic uit de oceanen. De geïntegreerde Heat-Ready-technologie zorgt voor een koel en droog gevoel en het slimme materiaalgebruik staat garant voor een optimale ventilatie. Alles voor het hotste grandslamtoernooi van het jaar!

Waarom?

“Als de oceanen sterven, sterven ook wij.“

adidas wil tijdens de Australian Open profiteren van de enorme media-aandacht om een gevoelig thema aan te kaarten. Een van de grootste problemen van onze aarde! De onvoorstelbare hoeveelheden plasticafval in onze wereldzeeën. Al tientallen jaren lang gebruiken we klakkeloos grote hoeveelheden plastic, zonder ook maar een moment stil te staan bij de ernstige gevolgen daarvan. Het is de hoogste tijd om dit te veranderen.  adidas laat zien dat high performance sportkleding en -uitrusting ook heel duurzaam kan zijn.

Highlight: de kleur

De nieuwe spelersoutfits hebben allemaal een zonnige, gele kleur. Een trendy kleur die we ook op de tennisschoenen terugzien.

Stefanos Tsitsipas

Garbiñe Muguruza &
Andrea Petković

Michael Mmoh

Angelique Kerber &
Andrea Petković

For ultimate speed
in Melbourne:
The Adizero Ubersonic 4

Geïnspireerd op de beststeller Ubersonic 2 – ontwikkeld voor het huidige tennis. De Adizero Ubersonic 4 zet nieuwe maatstaven voor snelheid op de tennisbaan. Want: als je sneller bij de bal bent, heb je meer tijd om je tegenstander met constante, krachtige en precies geplaatste ballen onder druk te zetten. De Ubersonic 4 zorgt ervoor dat je bij iedere split-step, side-step en sprint perfect in positie staat.

De bovenschoen sluit zich als een comfortabele en ademende sok om de enkel. Daarnaast zorgen de twee lichte mesh-lagen voor de stabiliteit en bewegingsvrijheid die je nodig hebt om extreem snel te bewegen en van richting te veranderen. De zool staat garant voor een goede feel en grip. Daarnaast biedt de zool een perfecte balans tussen lichtgewicht en reactievermogen – een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het vorige model.

De schoen zal tijdens de Australian Open 2021 voor de eerste keer groots in actie komen.